woensdag 2 november 2011

Np - Calais -Np (31 oktober - 1 november)

Maandag vertrekken we met Hanse 375 'Indy' rond 10.30 vanuit het Nieuwpoortse richting het Westen. We contouren dankzij de Ipad keurig rond de Broersbank ter hoogte van Koksijde en beginnen te beseffen dat het speeltje van wijlen Steve Jobs een 'must have' is in de navigatietafel.


We hebben tijdens deze tweedaagse tussen de 9 en 19 knopen wind met een lekker najaarszonnetje. Rond 16.40 arriveren we in de ferryport van Calais. Een rode semafoor naar basin l'Ouest (de marina) wordt door de 'locals' steevast genegeerd. Wij vragen een van hen of we wel mogen doorvaren waarop er geantwoordt wordt dat het licht van tijd tot tijd niet juist bediend wordt. Welkom in Frankrijk :)
We moeten nog even wachten totdat er genoeg water staat om over de drempel van het basin heen te gaan en leggen ons vervolgens aan de gastensteiger.
Calais heeft tal van goede eetgelegenheden volgens de reisgidsen. Helaas zijn wij er niet in geslaagd een goede aan te doen. S'ochtends gaat het basin open om 5.45 uur om de eerste vertrekkers naar zee vrij te laten. We moeten in het begin nog even allert zijn om geen franse visser van dichtbij te ontmoeten en de zonsopgang lacht ons toe ter hoogte van Gravelines.
Rond 14.00 uur meren we af in Nieuwpoort. Tijdens een pintje fantaseren we over onze volgende winterbestemming, de modderhaven van Gravelines.

Sea U,

Aart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten