woensdag 16 november 2011

12 & 13 november NP - Gravelines - NP

Afgelopen weekend hebben we op zaterdag koers gezet naar Gravelines, het stervormige vestigingsstadje tussen Dunquerke en Calais. Vanaf een uur of 7 hadden we het tij mee en een 12 knoopjes wind brachten ons rond de middag op onze bestemming.
Handig om te weten is dat het basin van de yachthaven deels leegloopt waardoor je met je schip in de modder blijft steken. In de Reeds wordt ook nog eens geadviseerd je zeekranen dicht te houden vanwege het moddergeweld.
Een schip dat niet in de modder is blijven steken was de Tomidi, ex Rucanor en winnaar van de Whitbread (huidige Volvo Ocean Race) met wijlen Staf Versluys. Zij maken na een kleine stop de trossen weer los.
Wij besluiten om rond 23.00 uur met het opgaand tij weer terug te keren naar NP. Een heldere nacht met een felle maan zijn de ingredienten voor een mooie tocht.
Op onderstaande afbeelding kun je zien dat we nog even op het open gaan van het basin moeten wachten. Je kunt Gravelines aandoen of verlaten enkele uren voor en na HW. We komen moe maar voldaan aan in Nieuwpoort om 5.30 uur.

Sea U,

Aart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten